Εκδόσεις

Εκδόσεις Πατάκη

Info

Το 1974 ο Στέφανος Πατάκης και η σύζυγός του Μελπομένη Πατάκη ίδρυσαν τις Εκδόσεις Πατάκη, εκδίδοντας στην αρχή εκπαιδευτικά βιβλία. Σήμερα, 46 χρόνια μετά, οι Εκδόσεις Πατάκη κινούνται εκδοτικά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Οι κυριότεροι βέβαια τομείς για τον εκδοτικό οίκο είναι η εκπαίδευση, τα λεξικά, το παιδικό βιβλίο, η λογοτεχνία, οι θεωρητικές επιστήμες, οι πρακτικοί οδηγοί, τα ημερολόγια και πολλά άλλα.
Η ετήσια παραγωγή νέων τίτλων ανέρχεται στον αριθμό των 400. Σήμερα ο κατάλογος των Εκδόσεων Πατάκη περιλαμβάνει 7.000 τίτλους κυκλοφορούντων βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού.
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα μακροπρόθεσμου προγραμματισμού είναι ο τομέας της λεξικογραφίας. Έπειτα από εργασία 19 ετών, το 2007 κυκλοφόρησε το Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας – Πρόσωπα, έργα, ρεύματα, όροι, ένα μνημειώδες έργο 2.500 σελίδων, ενώ από εικοσαετίας ομάδα λεξικογραφίας εργάζεται για την έκδοση ενός μεγάλου λεξικού νεοελληνικής γλώσσας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Επίσης, από το 2010 ο εκδοτικός οίκος εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των ψηφιακών εκδόσεων (e-books) σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων.
Τέλος, από τον Μάιο του 2008 η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στην οδό Π. Τσαλδάρη 38 στο κέντρο της Αθήνας.

Κατηγορία Εκδόσεις
Διεύθυνση Παναγή Τσαλδάρη 38
ΤΚ 10437
Πόλη Αθήνα
Τηλέφωνο 21 0365 0000