Εκδόσεις

Εκδόσεις Ψυχογιός

Info

Οι Εκδόσεις Ψυχόγιος ιδρύθηκαν το 1979 από τον Θάνο Ψυχογιό, ο οποίος δημοσίευσε 4 παιδικά μυθιστορήματα.

Στη δεκαετία του ’80 η εταιρεία ήταν γνωστή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό για την έκδοση βιβλίων παιδικής φαντασίας με δημοφιλείς συγγραφείς όπως ο Ρόαλ Νταλ, ο Μίχαελ Έντε, ο Γκρέιαμ Γκριν, ο Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ και άλλοι. Προς το τέλος της δεκαετίας η εταιρεία είχε μια τεράστια επιτυχία για το ενήλικο κοινό, αφού δημοσίευσε βιβλία του Πάτρικ Σύσκιντ.

Στη δεκαετία του ’90 η εταιρεία επέκτεινε τον κατάλογό της σε περισσότερους τίτλους μυθοπλασίας για ενήλικες, ενώ ενίσχυσε τις προσπάθειές της στη παιδική μυθοπολασία. Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του οίκου ήταν ο Θεός των μικρών πραγμάτων της Αρουντάτι Ρόι, το μαντολίνο του Καπετάν Κορέλλι από τον Λουί ντε Μπερνιέρ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 οι Εκδόσεις Ψυχογιός δημοσίευσαν και τους πρώτους τίτλους της σειράς Χάρι Πότερ που αργότερα έγιναν πολύ δημοφιλείς στην ελληνική αγορά μετά την επιτυχία της σειράς στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο κατάλογός τους αποτελείται από πάνω από 1600 τίτλους που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν αναγνώστες όλων των ηλικιών.

Κατηγορία Εκδόσεις
Διεύθυνση Εμμανουήλ Μπενάκη 13-15
ΤΚ 10678
Πόλη Αθήνα
Τηλέφωνο 210 3618654