Φορέας

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Info

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ιδρύθηκε το 1992 με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στεγάζεται στην οικία του αειμνήστου Έλληνα επιχειρηματία, Πρόδρομου Μποδοσάκη. Πρώτος Πρόεδρος του ΕΙΠ υπήρξε ο καθηγητής Ιωάννης Γεωργάκης. Σκοπός της σύστασής του είναι η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με κύρια δραστηριότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου, το θέατρο, τη μουσική, τις τέχνες, την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχει αποδείξει ότι διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και πείρα για να προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κύρος, ποιότητα, όραμα και με προοπτική.
Επίσης, το ΕΙΠ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, με έδρα την Αλεξάνδρεια, το Βελιγράδι, το Βερολίνο, το Βουκουρέστι, τη Λευκωσία, τη Μόσχα, την Οδησσό, το Παρίσι, το Σαράγεβο, την Τεργέστη και τα Τίρανα.
Σύντομα θα υπάρξει εκπροσώπηση του ΕΙΠ και σε άλλες χώρες μέσα από τη συνεργασία με τις πρεσβείες μας και προσωπικότητες από την κάθε χώρα, που συντάσσονται μαζί μας στην αποστολή της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού.

Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation.

Συνεργάζεται διεθνώς με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Κατηγορία Φορέας
Διεύθυνση Στρ. Καλλάρη 50, Ψυχικό
ΤΚ 15452
Πόλη Αθήνα
Τηλέφωνο 21 0677 6540

Επερχόμενες εκδηλώσεις

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ