Θέατρο

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Info

Το 1991 δημιουργήθηκε η Περαματική Σκηνή Καλαμάτας, ένα ερασιτεχνικό θεατρικό και πολιτιστικό σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποκλειστικά για παιδιά και νέους, μαθητές και φοιτητές της περιοχής της Καλαμάτας και όχι μόνο.

Από τότε και για δεκαετίες, δραστηριοποιείται συνεχώς διοργανώνοντας δεκάδες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, για εφήβους μαθητές και φοιτητές, παραστάσεις θεάτρου κούκλας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, λογοτεχνικές βραδιές, θεατρικά και εικαστικά σεμινάρια και εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 12 χρόνων.

Για την υλοποίηση και την επιτυχία όλων αυτών, συνεργάζεται πάντοτε με σημαντικούς καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, ζωγράφους, σκηνογράφους, χορογράφους και δασκάλους θεατρικής αγωγής.

Η Πειραματική Σκηνή είναι ένας θεατρικός χώρος δημιουργίας στον οποίο τα παιδιά διδάσκονται δωρεάν τη θεατρική διαδικασία, φέρνοντάς τα σε άμεση επαφή με το θέατρο όχι μόνο σαν θεατές, αλλά και σαν δημιουργούς όπου οι προβληματισμοί της ερμηνείας και της συλλογικής προσπάθειας τα βοηθάει να ανακαλύψουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, τα ψυχαγωγεί και τα καλλιεργεί πνευματικά.

Κατηγορία Θέατρο
Διεύθυνση Ευρυπίδου 2
ΤΚ 24100
Πόλη Καλαμάτα

Επερχόμενες εκδηλώσεις

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ