24.02.2024

Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη

Αφιέρωμα
24.02.2024 Ημερομηνία
Αφιέρωμα Κατηγορία
Χανιά Τοποθεσία

Info

Ημερομηνία Έναρξης 24.02.2024
Ώρα 19:00:00
Συμμετέχοντες

Αργηρώ Λουλαδάκη, Κατερίνα Γιαννίκη, Κατερίνα Φραγκάκη, Αγγελική Μπεμπλιδάκη, Ελένη Ψαραδάκη, Αθανάσιος Γάκης, Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Μιχάλης Μαραγκάκης, Άννα Καλλιβρετάκη, Ελένη Καποκάκη, Χριστίνα Βεριβάκη & Νικόλας Μαρακάκης, Ηλίας Βλαμάκης, Δημήτρης Βλαμάκης

Περιγραφή

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Φεβρουαρίου, στον χώρο των εκδόσεων, στην οδό Γ. Ξέπαπα 7, στα Χανιά.

Την πρώτη μέρα του αφιερώματος θα γίνουν ομιλίες και συζήτηση για τη ζωή και το έργο της Μαρίας Πολυδούρη, ενώ την Κυριακή θα παρουσιαστούν νέες πρωτότυπες δημιουργίες (θεατρικοί μονόλογοι, πεζά και ποιήματα) εμπνευσμένα από την ποιήτρια. Την Κυριακή, στις 25 Φεβρουαρίου, στο τέλος των εκδηλώσεων, οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς θα κόψουν την πίτα τους για το 2024.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 7 μ.μ.

Μαρία Πολυδούρη – Αθανάσιος Γάκης

Κριτικές στο έργο της Πολυδούρη
 – Αγγελική Μπεμπλιδάκη

Η Μαρία Πολυδούρη μέσα από τα μάτια των μαθητών – Ελένη Ψαραδάκη

Μαρία και Τάκης – Μιχάλης Μαραγκάκης

Το βίωμα του έρωτα και το ψυχικό αποτύπωμα στο έργο της Πολυδούρη – Άννα Καλλιβρετάκη

Η μουσικότητα στην ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη. Η διττή ανάγνωση, οι ενδεχόμενες μελοποιητικές «διευκολύνσεις» και συνθετικές παγίδες – Κατερίνα Φραγκάκη

Σχετικά με αυτό το «ρίγος στην ψυχή μου ακόμα». Σκέψεις πάνω σε ένα στίχο της Μαρίας Πολυδούρη – Κατερίνα Γιαννίκη

Τα μελοποιημένα έργα της Μαρίας Πολυδούρη – Αργυρώ Λουλαδάκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, στις 7 μ.μ.

Οι δημιουργοί παρουσιάζουν δικά τους έργα, εμπνευσμένα από την ποίηση και τη ζωή της Μαρίας Πολυδούρη. Συμμετέχουν οι: Αθανάσιος Γάκης, Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Μιχάλης Μαραγκάκης, Άννα Καλλιβρετάκη, Ελένη Καποκάκη, Χριστίνα Βεριβάκη & Νικόλας Μαρακάκης. Ο Ηλίας Βλαμάκης και ο Δημήτρης Βλαμάκης παρουσιάζουν μουσικές συνθέσεις τους και άλλα οργανικά κομμάτια.

Χάρτης

24.02.2024
Αφιέρωμα
Χανιά
Εκδόσεις Ραδάμανθυς