29.02.2024

«Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση στην κοινωνία των δεξιοτήτων», του Νίκου Φωτόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου
29.02.2024 Ημερομηνία
Παρουσίαση βιβλίου Κατηγορία
Αθήνα Τοποθεσία

Info

Ημερομηνία Έναρξης 29.02.2024
Ώρα 19:00:00
Σύνδεσμος
Συμμετέχοντες

Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Διονύσης Καλαματιάνος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης Παιδείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Βάλια Αρανίτου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας – ΕΚΠΑ, Επιστ. Διευθύντρια ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ

Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Διευθυντής ΚΕΠΕΤ, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Χρήστος Γούλας, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ

Παρεμβαίνουν : Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ

Περιγραφή

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλoύν στην παρουσίαση του βιβλίου «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση στην “Κοινωνία των Δεξιοτήτων” Εκπαιδευτικοί μηχανισμοί και καταμερισμός της εργασίας στη μετα-νεωτερικότητα: Τάσεις και επαναπροσδιορισμοί» του Νίκου Φωτόπουλου.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης με ελεύθερη είσοδο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
«Το βιβλίο αποσκοπεί στη θεωρητική και κριτική αναπλαισίωση του τρόπου με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μηχανισμοί επιδρούν στη διαμόρφωση του καταμερισμού της εργασίας και της κοινωνικής αναπαραγωγής στην εποχή της μετα-νεωτερικότητας. Πρόκειται για πόνημα που, με κοινωνιολογικούς όρους ανάλυσης και ερμηνείας, εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα όπως η λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων, η σχέση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, η συμβολή των εκπαιδευτικών μηχανισμών στις κοινωνικές ιεραρχήσεις, ο ρόλος της εκπαιδευτικής πολιτικής στην παγκοσμιοποίηση, οι «μεταλλάξεις» και οι μεταβολές στις δομές προσόντων και δεξιοτήτων στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης κ.ά. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη επιχειρεί τη διερεύνηση και ανάλυση των κυρίαρχων εκπαιδευτικών πρακτικών αναδεικνύοντας τάσεις, προκλήσεις και επαναπροσδιορισμούς στο «εκπαιδευτικό γίγνεσθαι», και προσεγγίζοντας κριτικά αυτό που ιδεοτυπικά προβάλλεται ως «κοινωνία των δεξιοτήτων» σε ένα ρευστό και ασαφές διεθνές περιβάλλον».

Χάρτης

29.02.2024
Παρουσίαση βιβλίου
Αθήνα
Γαλλικό Ινστιτούτο, Εκδοσεις Gutenberg and ΙΝΕ ΓΣΕΕ