11.02.2022

Η ανάπτυξη της Φιλαναγνωσίας μέσα από δράσεις για το βιβλίο στην μετά Covid-19 εποχή

Σεμινάριο/Εργαστήριο
11.02.2022 Ημερομηνία
Σεμινάριο/Εργαστήριο Κατηγορία
Online Τοποθεσία

Info

Ημερομηνία Έναρξης 11.02.2022
Ώρα 18:30:00
Σύνδεσμος

Περιγραφή

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ελληνικού ιδρύματος πολιτισμού Διαδικτυακό Σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν Λέσχες Ανάγνωσης από την Ελλάδα, με θέμα: «Η ανάπτυξη της Φιλαναγνωσίας μέσα από δράσεις για το βιβλίο στην μετά Covid-19 εποχή».

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Νίκος Α. Κούκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus Plus, προτίθεται να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στον συντονισμό και ανάπτυξη των Λεσχών Ανάγνωσης.

Στο Σεμινάριο αναλύθηκαν:

– Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Συντονιστή της Λέσχης Ανάγνωσης, ως λογοτεχνικού μέντορα

– Οι συνέπειες της πανδημίας στο χώρο του βιβλίου και τον τομέα των εκδόσεων

– Το πλαίσιο ενός παραγωγικού μοντέλου Φιλαναγνωσίας

– Το περιεχόμενο ενός αποτελεσματικού πλαισίου για τη λειτουργία των Λεσχών Ανάγνωσης

– Τα χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού προγράμματος μετάφρασης στην παγκόσμια βιβλιοπαραγωγή, με πρότυπο το νεοφυές πρόγραμμα του GreekLit, το οποίο λειτουργεί στο ΕΙΠ από το 2021.

Το Σεμινάριο συντόνισε ο κ. Ηλίας Πολυμενίδης, Ταμίας ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Διαχειριστής του προγράμματος του «Read-In-Club». Συμμετείχαν η Λέσχη Ανάγνωσης Booktalk, με εκπρόσωπο την κ. Κατερίνα Μαλακατέ, η Λέσχη Ανάγνωσης Degas, με εκπρόσωπο την κ. Βιβή Γεωργαντοπούλου, η Λέσχη Ανάγνωσης Αμαρουσίου, με εκπρόσωπο την κ. Στέλλα Χατζημαρή, η Λέσχη Ανάγνωσης των Εκδόσεων Ψυχογιός, με εκπρόσωπο την κ. Τέσσυ Μπάιλα, η Λέσχη Ανάγνωσης Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με εκπρόσωπο τον κ. Κώστα Αρκουδέα και τα στελέχη του ΕΙΠ, κ. Αργειτάκου Κωνσταντίνα και κ. Χατζηγεωργίου Νόπη.

Το ΕΙΠ συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus Plus με κύριο αντικείμενο τη Φιλαναγνωσία σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Ουγγαρία και Σλοβενία.

Χάρτης