18.12.2022

ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ: X-MAS BAZAAR + ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση
18.12.2022 Ημερομηνία
Εκδήλωση Κατηγορία
Αθήνα Τοποθεσία

Info

Ημερομηνία Έναρξης 18.12.2022
Ώρα 12:00:00
Τοποθεσία Communitism
Σύνδεσμος

Περιγραφή

Οι Μωβ Μέδουσες είναι θαλάσσιοι οργανισμοί της οικογένειας των Πελαγίδων που λάμπουν στο σκοτάδι. Το σώμα τους καλύπτεται από κεντριά για να μπορούν να αμύνονται στην παραβίαση του χώρου τους. Οι δικές μας Μωβ Μέδουσες, που αντλούν την έμπνευση τους από τα υπέροχα αυτά θαλάσσια πλάσματα, αλλά και από την ανάγκη επανοικειοποίησης της μυθικής Μέδουσας όχι ως ένα τέρας μα ως μια γυναίκα που αναζητά δικαίωση, είναι μια πρωτοβουλία θηλυκοτήτων που διοργανώνει τον Μάιο το φεστιβάλ «Φύλο και Λογοτεχνία». Επειδή αγαπάμε τη λογοτεχνία, αλλά μισούμε τις έμφυλες ιεραρχήσεις της, επειδή οι σπουδαίες αδερφές μας ποιήτριες και συγγραφείς λείπουν από την ιστοριογραφία της τέχνης και μας λείπουν, επειδή ξέρουμε ότι υπάρχουν άλλες φωνές, φεμινιστικές, κουήρ, νομαδικές που διασαλεύουν τον πατριαρχικό αντίλαλο και μας αρέσουν, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα φεστιβάλ για να μιλήσουμε για όλα αυτά. Πρόκειται για μια απόπειρα διερώτησης και στοχασμού πάνω στις έμφυλες ιεραρχήσεις και τα προνόμια στη λογοτεχνία, στον τρόπο που δομούνται οι έμφυλες αναπαραστάσεις, στην κυριαρχία του ανδρικού βλέμματος αλλά και στη δυναμική της λογοτεχνίας. Με συζητήσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, δρώμενα, παραστάσεις, αναγνώσεις και πολλά ακόμη θέλουμε να φτιάξουμε έναν εφήμερο χώρο που θα ανταμώσουμε, θα γιορτάσουμε, θα μάθουμε, θα ψηλαφίσουμε τρόπους έκφρασης, θα πάρουμε δύναμη η μια από την άλλην.
Το φεστιβάλ είναι αυτοοργανωμένο και για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του προγραμματίζουμε μια σειρά από δράσεις με πρώτη το χριστουγεννιάτικο bazaar που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στο Communitism.
Στο bazaar θα βρείτε βιβλία από τις εκδόσεις Redmarks, Red noir, Θράκα, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αντίποδες, Εκτός Γραμμής, Πόλις, Tόπος, Yusra και άλλα. Επίσης χειροποίητα στολίδια, τσάντες και σημειωματάρια με τις Μωβ Μέδουσες, ρούχα second hand, κοσμήματα, φαγητά και γλυκά. Κι εμάς! 19.00-20.00 αναγνώσεις στο χώρο του μπαζάρ! Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να περάσουμε όμορφα.

Χάρτης

18.12.2022
Εκδήλωση
Αθήνα
Communitism