10.06.2023

Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες Ομότεχνοί του – Αλληλεπιδράσεις, Συνάφειες και διαφωνίες

Συνέδριο/Ημερίδα

Info

Ημερομηνία Έναρξης 10.06.2023
Ώρα 09:00:00
Ημερομηνία Λήξης 11.06.2023
Σύνδεσμος

Περιγραφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και 35 χρόνων από την ίδρυσή της, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες ομότεχνοί του: Αλληλεπιδράσεις, συνάφειες και διαφωνίες» που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, στο «Auditorium Theo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, των εκδόσεων Καστανιώτη, της Νίκης Σταύρου, πνευματικής δικαιούχου του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και του ηλεκτρονικού περιοδικού Λόγου & Τέχνης Χάρτης.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής μέσω Zoom στο email: secretary.siank.gr@gmail.com. Δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ. Website: http://amis-kazantzaki.gr Fb: http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr

Οι εισηγήσεις του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν σε ειδικό αφιερωματικό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Λόγου & Τέχνης Χάρτης.

Πρόγραμμα Συνεδρίου: http://amis-kazantzaki.gr/…/uploads/programma300523.pdf

Χάρτης

10.06.2023
Συνέδριο/Ημερίδα
Αθήνα
Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη and Εκδόσεις Διόπτρα