18.01.2023

«Ο Chopin όπως τον είδαν οι μαθητές του», του Jean-Jacques Eigeldinger

Παρουσίαση βιβλίου
18.01.2023 Ημερομηνία
Παρουσίαση βιβλίου Κατηγορία
Αθήνα Τοποθεσία

Info

Ημερομηνία Έναρξης 18.01.2023
Ώρα 20:00:00
Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής
Σύνδεσμος

Περιγραφή

Ο μουσικός οίκος Μάριος Νικολαΐδης-Edition Orpheus παρουσιάζει στο μουσικό αλλά και το ευρύτερο φιλόμουσο κοινό μία από τις σημαντικότερες μελέτες για την παιδαγωγική του πιάνου διεθνώς, το βιβλίο Ο Chopin όπως τον είδαν οι μαθητές του, του Ελβετού επίτιμου καθηγητή Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Jean-Jacques Eigeldinger, σε μετάφραση Στέφανου Θεοδωρίδη και επιστημονική επιμέλεια Constantine P. Carambelas-Sgourdas.
Μέσα από ημερολόγια, επιστολές και απομνημονεύματα του ίδιου του Chopin αλλά και των μαθητών του, ο αναγνώστης αποκτά πρόσβαση στη διδακτική μέθοδο του σημαντικότερου παιδαγωγού πιάνου του πρώτου μισού του 19ου αιώνα και ειδικότερα στις πολύτιμες τεχνικές και ερμηνευτικές συμβουλές του, καθώς και στην αισθητική του.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα δεκάδες μουσικά παραδείγματα, τις εκτενείς σημειώσεις του συγγραφέα και τις περιγραφές του παιξίματος του Chopin από τους συγχρόνους του, καθιστούν την έκδοση αυτή έναν απαραίτητο οδηγό για την αυθεντική ερμηνεία των έργων του για κάθε σπουδαστή, καθηγητή και σολίστ, αναντικατάστατη πηγή πληροφοριών για τον ερευνητή αλλά και απολαυστικό ανάγνωσμα για τον φιλόμουσο.

Κριτικές

Χάρτης

18.01.2023
Παρουσίαση βιβλίου
Αθήνα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών