01.10.2022

«Χίος. Τόπος εντός/Chios. The Land Within», του Στρατή Βογιατζή – «Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και Μαστιχοπαραγωγοί. Πολιτικές διαχείρισης του περιβάλλοντος και του τοπίου του αγροτικού χώρου της Νότιας Χίου 1939-1989», του Δημήτρη Τσούχλη

Παρουσίαση βιβλίου

Info

Ημερομηνία Έναρξης 01.10.2022
Ώρα 18:30:00
Σύνδεσμος
Συμμετέχοντες

Αλεξάνδρα Ράπτη, Διευθύντρια ΠΙΟΠ
Γιώργος Σορολοπίδης, υπεύθυνος εκδόσεων Καστανιώτη
Στέλλα Τσιροπινά, φιλόλογος-δρ Θεατρολογίας ΑΠΘ
Γιώργος Τούμπος, Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου
Γιώργος Βλάχος, επίκουρος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στρατής Βογιατζής, φωτογράφου-κοινωνικού ανθρωπολόγου
Δημήτρης Τσούχλης, δρ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Συντονίζει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

Περιγραφή

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, δύο πρόσφατες εκδόσεις τους, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται η Χίος, η μαστίχα και οι μαστιχοπαραγωγοί.

Με σημείο αναφοράς τη δίγλωσση έκδοση του ΠΙΟΠ «Χίος. Τόπος εντός/Chios. The Land Within» του Στρατή Βογιατζή, καθώς και την έκδοση «Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και Μαστιχοπαραγωγοί. Πολιτικές διαχείρισης του περιβάλλοντος και του τοπίου του αγροτικού χώρου της Νότιας Χίου 1939-1989» του Δημήτρη Τσούχλη, των Εκδόσεων Καστανιώτη, θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του πολύμορφου χιώτικου τοπίου και η σημασία της μαστιχοπαραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή μαστιχοκαλλιέργεια έχει εγγραφεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (2014).